Piyasada bazı ürünlerin neden var olduğunu anlamakta zorluk çekiyorum bazen..daha kolayı daha doğalı var oysa..
Resimler çok eski ama konu daima güncel..her gün kullandığımız su kaynatıcısının içi kısa bir süre sonra kireç içinde oluyor ya işte bu kireç birikintisini temizlemek için piyasada bir çok ürün mevcut ancak ben bu tür ürünlerin ciddi anlamda gereksiz olduğunu düşünüyorum en azından su kaynatıcısında biriken kireç ile ilgili,farklı işlevleri olabilir ve gerçekten de iyi bir çözüm önerisi olabilirler çünkü.Konumuza dönecek olursak..
Beyaz sirke can sirke hep sirke diyerek başlıyorum..
Bu güzel nimetin gücü hakkında daha bir kaç yayın hazırlayabilirim (farklı alanlardaki güçlü ve güzel etkileri ile ilgili) ancak bugün evdeki su kaynatıcısındaki kireç birikintilerini kolayca beyaz sirke ile yok edebileceğinizden bahsetmek istiyorum..
Evet bu kadar basit bu kadar da nerdeyse maliyetsiz bir şey,yarım su bardaği kadar beyaz sirkeyi 500ml su ile doldurduğunuz su kaynatıcısına alın ve kaynadıktan sonra kireçlerin ne kadar kolay gittiğine şahit olun..
Hepsi bu..
Olur da kireç tabakası kalın veya eski ise bu işlemi aynı su ile yenilemeden tekrarlayın..kaynatın ve görün..sonuç:miiiis!
Sirke ile ilgili gözlemlediğiniz veya bizzat uyguladığınız başka yöntem ve çözüm önerileriniz varsa yorumlarda paylaşın canlarım ki istifade edelim..
Sevgilerimle...
12 Yorumlar
Bu da güzelmiş not aldım. Ben şöyle kullanıyorum beyaz sirke+ kremsiz şampuan ve ılık su ile camları siliyorum. Bir de yer parkelerini sileceğim suya ekliyorum+ arap sabunu koyuyorum ve parkedeki izleri yok ediyor.
YanıtlaSilSevgiler,
Bu formül de güzelmiş Özlem ablacım özellikle zeminler için denemek isterim :)
SilSirkenin yaptıkları çok başarılı evet ama kokusu hiç iyi değil. :)
YanıtlaSilKokusunu çok kişi sevmiyor ama faydaları çok olduğundan hadi olsun o kadarcık diyelim olmaz mı :)
SilBu sorunu kimyasal ürünlere başvurmadan çözmek harika. 👏🧿🤗
YanıtlaSilEn harika yanı! :)
SilNe güzelmiş, peki demlikler için de geçerli mi. Kimyasalları kullanmaktansa bu çok daha iyidir. :)
YanıtlaSilBilmem ki denemedim ama neden olmasın denemekte fayda var :)
SilYengem de karbonat koyar kaynatırdı ve pasparlak olurdu ben gördüm şahidim ama beyaz sirke denemedim, dur deneyeyim canımıniçi ne güzel ettin de paylaştın. :)
YanıtlaSilBeyaz sirke daha da keskin olduğundan etkisini ço kseviyorum,karbonat denemiştim ama sirke favorim :)
Silbeyaz sirke bilmiyordum :) pişirdiğimiz tavuktan endişe duyarsak sirke dökersek üstüne bakteriler ölüyor :)
YanıtlaSilTavukta kullanmadım ama tavuğu kestiğim kesme tahtasında kullanıyorum,ölsünler :)
SilYorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.