Genelde buzluk katında kullanıma hazır tavuk bulundururum küçük kızımın bu çorbaya olan sevgisi azalacak gibi görünmüyor çünkü :) ne zaman isteyeceğini de tahmin etmek zor olduğundan hızlıca hazırlanması için tavukları kaynatılmış vaziyette buzluğa atar kullanacağım zaman kaynar suyun içine bırakırım.
Ama böyle anlatmak olmaz tabii,buyrun tarife:
MALZEMELER:
- 200gr tavuk eti
- 2 Türk kahvesi fincanı pirinç
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Köri (tarife çok yakışır ancak arzuya göre eklenebilir,ben genelde eklerim)
- (Terbiyesi için)
- 1 yumurtanın sarısı
- Yarım limonun suyu
- 1 çorba kaşığı un
YAPILIŞI:
- Tavuk etimizi çok fazla yumuşatmadan haşlıyoruz
- Haşlanan tavukları kemiklerinden ayırıyoruz
- Bir çorba kaşığı sıvıyağ ile tereyağında önce pirincimizi ardından da tavuk etimizi kavuruyoruz
- Kavrulan tavıklar ve pirincin üzerine baharatları bu aşamada ekliyoruz.
- Ayırmış olduğumuz tavuk suyunu süzerek ekledikten sonra ilave olarak gerekirse sıcak su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
- Arada bir kontrol ederek pirinçlerin çok fazla yumuşamamasına özen gösterelim.
- Pirinçlerimiz yumuşamaya başladığı anda tenceremizi ateşten çekelim.
- Terbiyesini ayrı bir kâsede hazırlayarak tencerenin suyundan azar azar ekleyerek karıştıralım
- Elde ettiğimiz terbiyenin sıcak olmasına dikkat edin.
- Terbiyemizi çorbamıza ekleyerek bekletmeden servise alalım.
Bilindik adıyla Tavuklu Çorbamız evimizde İlkbahar çorbası olarak da bilinmektedir nedense küçük kızım bu isim dışında başka isim kullanmamakta direniyor :)
2 Yorumlar
Şifalı çorba... Kış günü iyi gidiyor.:)
YanıtlaSilÇocuklar da çok seviyor 💋
SilYorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.