Üç beyazdan uzak durun diyor uzmanlar ama karşı koyamıyoruz işte..özellikle de kış aylarında ne de güzel olur bazı tarifler..evin havasını değiştiriyor,canlandırıyor hem damakları hem ruhları..
Eyvahlar olsuun :)
Açma yaptığımda şölene dönüşüyor herşey..çayı koyalım!..iyi bir film seçelim!
Sadri Alışık ''Ah Güzel İStanbul'' olur mu veyahut ''Gülen Gözler'' mi daha güzel ve samimi olur?..
Her hangi ise her ne ise..açmaya yakışır herşey..
Çocuklar,sesler,heyecanlı hazırlıklar..!
Abartılacak bir şey değil ama işte..görüntüsünden midir üzerindeki çörekotu ve anason karışımından çıkan enfes kokunun tatlılığından mıdır bilemiyorum!..
Tepsi fırına verilince tıpı tıpı tıp güzel bir bekleyiş bekliyor..
Ve o anason kokusuuu aman Allah'ım!..
Avucumuzun içinde özel bezeler ve bu bezelerden salgılanan bişeyler bişeyler var imiş..elimin lezzeti denilen deyim de bu durumdan kaynaklı imiş..
Dolayısıyla birilerinin minik elleri değince daha bi lezzetli mi oluyor ne? :)
Oluyor oluyor..
Evde yapıp sevdiğimiz tarifleri özellikle kızlarıma hatıra kalsın diye resimliyor ve burada paylaşmak istiyorum..
Nerde şu annemin tarif defteri,ya da yok benim olacak senin olamaz tarzından ileriye yönelik olası tartışma ihtimalini sıfırlamak için öyle yapmak istiyorum..
Mesela yani :)
Postun ortasına soktum tarifi iyi mi :)
MAZLEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta (sarısı kenara ayrılacak)
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket ve 1 çorba kaşığı yaş maya
1 kilodan undan 1 su bardağı eksik kullandım (bazen değişiyor ölçülü ekleyelim)
150-200 gr kadar yumuşak tereyağı
Çörekotu-Anason (isteğe bağlı ben hep eklerim)
YAPILIŞI:
- Tek bardak az bulaşık çıksın istiyorsanız:
- Derin bir kaba önce şeker ve mayayı koyun,ardından da diğer ılık su süt ve sıvıyağı ekleyin.
- Tek bardak ile.
- Yumurtaları da ekledikten sonra karıştırın,son olarak da yavaş yavaş unu ekleyin..
- Homojen bir harç elde edene kadar yoğurun.
- Üstünü örtüp mümkünse ılık bir ortamda kabarmasını bekleyin..
- Hamurumuz kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ince uzun olarak yuvarlayalım.
- Uzun parçaları genişleterek içine tereyapımızdan koyup bir daha yuvarladıktan sonra iki ucunu çevirerek birleştirelim..
Üzerine kenara koyduğumuz yumurta sarısına arzuya göre biraz şeker bal veya pekmez ekleyerek çırpıp sürelim..
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım açmalarımızı birazcık da tepside mayalandırdıktan sonra fırına verelim..
İlk başta hemen kabaracaklar ama görüntüye aldanmayın lütfen..
Fırının derecesini düşürün ve biraz daha o şekliyle pişirin..
Çay demlenince de açmalar ilk sıcağını attıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz..
Not:yapım aşamalarından resim eklemediğime pişmanım ancak bir sonraki yapılışta çekip yayına ekleyeceğim inşallah..
4 Yorumlar
Bende hamur işlerini çok severim yapmayı da yemeyi de.. Ellerinize sağlık nefis görünüyor.. Minik ellerin değdiği belli :))
YanıtlaSilÇok güzel oluyor onlarla biseyler yapmak çok teşekkür ediyorum ♥️
Silpastiç tarifini verseneee :)
YanıtlaSilHaftaici yapayim🥰
SilYorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.