Çilek reçelimiz kışa hazır ama kışı görür mü bilemiyorum :)
yapımı ile ilgili bir yayın ile hatırası kalsın diyerekten çilek reçeli tarifi paylaşıyorum bu yüzden hem görüntü olarak da çok güzel ve iştah açıcıdır Allah'a hamdolsun ki en lezzetli yiyeceklerin rengini kırmızı yapmış böylece insan istemsizce bile çoğu zaman sırf rengin çekiciliğinden dolayı bir çok nimeti tüketiyor.
Çilek tarlasından toplanan çileklerin çoğu ya okulda ya da doğum günlerinde afiyetle yendi ama bir kilo kadarı da elimde kalınca ve yavaş yavaş çürümeye yüz tutunca iyisi mi ben bunları reçel yapayım diyerek mutfağa girdim.
İlk gün elbette çilekleri ayıklayarak şekerini verip sonraki güne kadar bekledim.
Sonraki gün çilekler tamamen suyunu bırakmıştı sıra pişirmeye gelmişti.
Şirin kavanozlar alarak reçelimizi hazırladım.
Bir adet evimizde diğer iki kavanoz da hediye edilmek üzere hazırlandı.Sıra elbette tarifi eklemede,o halde buyrun dostlar buyrun..
Buyrun
çilek reçeli tarifi
ve yapımına:
MALZEMELER
1kg çilek
500gr toz şeker
Birkaç damla limon suyu veya limon tuzu
YAPILIŞI:
- Çileklerin sapları temizlenir
- Minik minik doğranır
- Şekeri dökülerek kapalı bir kapta gece boyunca bekletilir
- Sonraki gün çilekler bir tenecereye alınır
- Kaynamaya başladıktan sonra 30dk kadar orta ateşte sürekli kontrol edilerek pişirilir
- Arzu edilen kıvama yakın ateşten çekilir
- Limon suyu veya tuzu eklenir.
- Soğudukça koyulaşmaya devam etmektedir bu sebepten dolayı hafif sulu iken ateşten almakta fayda var.
- Önceden streilize (kaynatılmış) kavanozlara reçelimizi doldurarak kavanozlar ters çevrilir
- Soğuduktan sonra afiyetle yenir.
Hani olur da dlimizi bilmeyen birileri bloguma uğradıysa bir de görsel olarak tarif eder gibi yapayım ama amaç o değil amaç reçel yapımının ne denli keyifli bir eylem oluşunu belgelemektir aslında diyelim :)
LÜTFEN TEKRAR BUYRUN :)
Değerli düşüncelerinizi benimle paylaşmaktan çekinmeyin lütfen..
Sevgilerimi gönderiyorum Cumamız mübarek olsun canlar..
En sevdiğim reçellerden bir tanesi soyadımın çilekci olmasından mıdır bilemedim çileği ayrı seviyorum ellerinize sağlık çok güzel bir çilek reçeli tarifi olmuş. Saygılar.
YanıtlaSilCok tesekkur ediyorum soyadınız cok guzelmis gercekten🍓
SilMerhaba bloğunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Çok güzel bir tarif çileği çok severim. Bana da uğrarsanız çok sevinirim. :)
YanıtlaSilHemen takibe aldım,teşekkür ediyorum hoş geldiniz.
SilÇilek reçelinin görüntüsüyle kokusuyla yeri başkadır.
YanıtlaSilFotoğraflar yine çok güzel.
Ağız tadıyla, keyifli, huzurlu sofralarda yemek nasip olsun.
Çok teşekkür ederim kırmızı meyvelerin fotoğrafları harika oluyor bakması başka yemesi başka güzel oluyor😍
SilSevgiler arkadaşım.
Reçel denilince ki neredeyse yemesek bile, ille de çilek.
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Kesinlikle öyle Yasemin hanım.
Silen sevdiğim reçel saoool aklımda olsuuun :)
YanıtlaSilSevilmez mi hiç💗
SilEllerine saglik canim benim. Annem de yapmis bir sürü verdi bana. Bizde de kisi görmeyecek, bir kavanoz bitti neredeyse :D
YanıtlaSilDurum bizimki ile aynı❤
SilÇilek ve karadut reçellerimi yaptım. Sırada vişne ve kayısı reçeli yapmak var.Çilek reçeli tarifimiz de aynıymış :))
YanıtlaSilVişne temelini de çok severim özellikle yoğurt üstüne💗
Silellerine sağlık çok guzel gorunuyorlar
YanıtlaSilTeşekkürler.
Silçilek reçeli tarifi ararken karşıma çıktınız. görseller iştah açıcı: elinize sağlık deneyeceğim.
YanıtlaSilTeşekkürler,kolaylıklar diliyorum.
SilMis mis, kokusu burnuma geldi desem <3
YanıtlaSilİnanırım :)
Sil